Проїзд у Києві кардинально зміниться: збудують величезну розв'язку на Оболоні

В Оболонському районі української столиці планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної – роботи заплановані вже на 2023 рік

В Оболонському районі української столиці планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної – роботи заплановано вже на 2023 рік. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, згідно з проектно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей будуватимуть рішення на кшталт "неповний листок конюшини".

Її проектна пропускна спроможність – 11200 авто/год. Світлофор на перехресті приберуть, що дозволить зменшити затримки на транспортному вузлі.

У рамках реконструкції на перехресті збудують новий 6-смуговий шляхопровід завдовжки 125 м. Їм здійснюватиметься проїзд з вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра.

На шляхопроводі виділять смуги руху громадського транспорту. Також на розв'язці з'являться велодоріжки загальною довжиною близько 2,8 км.

Наразі оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість будівництва нової дворівневої розв'язки – 1,314 мільярда гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися