У Києві мешканців просять не ходити до Солом'янського парку: названо причину

Мешканців української столиці просять тимчасово не відвідувати Солом'янський парк, розташований в однойменному районі

Мешканців української столиці просять тимчасово не відвідувати Солом'янський парк, який розташований в однойменному районі – причиною стане проведення робіт з акарацидної обробки. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Солом'янської районної державної адміністрації.

За словами чиновників, обробку проводять із метою мінімізації укусів кліщами. Зазвичай висока активність кліщів спостерігається у квітні-травні та у серпні-вересні. До лящі можуть бути переносниками хвороби Лайма, кліщового енцефаліту та інших.

Нагадаємо, що в Ірпені на території Київської області з'явиться новий ландшафтний заказник місцевого значення "Річка-Герой Ірпінь". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним.

За його словами, із задання заказника виключить можливість будівництва на території охоронної зони (50 метрів від річки). Також охоронятиметься екологічний стан річки.

Поки що план заказника не погоджений через питання відновлення транспортної інфраструктури міста. Він зазначив, що , наприклад, не враховано відновлення мосту в селі Романівка та інших мостів через річку.

Реалізацію проекту буде обговорено під час приїзду представників американської архітектурної компанії Genser. Компанія вже півроку допомагає з відновленням Ірпеня, зокрема розробляє план міста, де одним із головних пунктів є річка Ірпінь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися