У Києві серйозно змінять статую Батьківщина-мати: що буде зроблено

В українській столиці змінять статую Батьківщина-мати, замінивши радянський герб на її щиті

В українській столиці змінять статую Батьківщина-мати, замінивши радянський герб на її щиті. Про це стало відомо із коментаря, який дав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на пам'ятнику з'явиться герб України замість радянської символіки. Він зазначив, що зараз готується проектна документація, щоб зрозуміти, як і як краще його знімати, які роботи там мають бути проведені.

"Так, плануємо це робити. Початкова стадія процесу зміни радянського герба на тризуб вже розпочалася", – сказав міністр.

Нагадаємо, що в українській столиці найближчим часом можуть перейменувати низку станцій київського метрополітену. Про це стало відомо з інтерв'ю голови комісії з культури, туризму та громадських комунікацій Київської міської ради Вікторії Мухи виданню Главком.

За її словами, зараз у Києві перейменували близько 70% загального списку перейменувань. Залишається близько 60 вулиць та об'єктів, які ще потрібно перейменувати.  

На найближчому засіданні Київради, сподівається Муха, буде підтримано довгоочікуване перейменування станції метро "Площа Льва Толстого" на станцію "Площа українських героїв", а станція "Дружби народів" стане "Зверинецькою".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися