У центрі Києва затопило вулицю на метро "Олімпійська" (Фото/Відео)

У центральній частині української столиці стався потоп на вулиці Ділова, її залило водою

У центральній частині української столиці стався потоп на вулиці Ділова, її залило водою. Про це стало відомо із повідомлення, яке публікують місцеві паблики у соціальних мережах.

Відомо, що через комунальну аварію затопило вулицю Ділову неподалік станції київського метрополітену "Олімпійська". На записі можна побачити потоки води.

Відео можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, що затоплення в українській столиці внаслідок весняної повені принесло користь енергетичній системі, оскільки при спуску води гідроелектростанція генерує додаткову кількість енергії. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, дуже висока і потужна паводок є фактором, який є не лише можливістю отримання енергії для внутрішнього споживання, а й створення запасів для експорту в ЄС.

“Гідроенергетика зараз працює на 110%, як то кажуть, і вона має працювати. За такого рівня води гідроелектростанції не можуть зупиняти та збільшувати рівень води ще більше. Вони мають спускати воду та відповідно генерувати електрику, а це дуже допомагає нашій енергосистемі”, – пояснив Харченко.

У той же час, споживачам, які минулої зими запаслися генераторами, він все ж рекомендує притримувати техніку про запас, щоб бути готовими до будь-яких обставин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися