28 «Пробіг під каштанами», який щорічно проводять на День Києва, у 2021 році пройде у двох форматах

Благодійний марафон: офлайн/онлайн

Ініціатор та організатор проєкту Ірина Кузнєцова повідомила про це на сторінці заходу:

Ми провели опитування серед представників команд та індивідуальних учасників. На сьогодні понад 90% відповідей на користь offline зустрічі та майже 10% хочуть долучитися online. Нам приємно бачити готовність учасників до зустрічей, а ще приємніше розуміти високий рівень їх самосвідомості у питанні безпеки та поваги один до одного. Тому зараз, у період карантину, нам всім потрібно максимально дотриматися рекомендацій МОЗ та КМДА

30 травня, о 9:00, на майдані Незалежності учасники зможуть долучитися до марафону наживо (за умови наявності захисної маски для обличчя та дотримання дистанції). Також вітається наявність дезінфекторів та/або рукачок у відвідувачів, окуляр, власних багаторазових пляшок з водою, зазначають організатори. 

Як долучитися до марафону в онлайн -форматі

Для цього необхідно: завантажити додаток Strava, зареєструватися в ньому, долучитися до групи "Пробіг під каштанами".

А 30 травня, у день марафону, до 11:00 вийти на пробіжку, відкрити застосунок, натиснути "старт", а після проходження дистанції у 5 кілометрів – "фініш". Також можна зробити фото з пробіжки, завантажити його в додаток і зберегти результати старту. Після завершення марафону учасників розмістять у рейтинговій таблиці згідно з їхніми результатами.

Довідка "Коментарів" 

Пробіг під каштанами. Фото з офіційної сторінки проєкту

Уперше пробіг пройшов у 1993 році, зібравши на старті 150 учасників. У 2019 році було зареєстровано найбільшу кількість благодійників за всю історію проєкту – 20 745 осіб. Наймолодшому учаснику виповнилося – 1 місяць, найстаршому – 98 років.

2020 року він не проводився офлайн. Проте майже 4 000 учасників долучилися до ініціативи #ПробігONлайн. Команда Амбасадорів на чолі з мером столиці Віталієм Кличко та міністром молоді і спорту Вадимом Гутцайт, подолали дистанцію 5 км і це транслювалось у прямому ефірі на ТРК "Київ". На зібрані кошти було придбано засоби індивідуального захисту для медичних працівників  Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України та Київської міської клінічної лікарні №9. 

Із 2002 року учасники Пробігу підтримують Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗУ. За цей час купили і передали лікувальному закладу обладнання та витратні матеріали на загальну суму понад  640 тисяч доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися