Громаді Києва повернули незаконно захоплену гідроспоруду на Дніпрі

Скасовано незаконне рішення про реєстрацію прав на гідроспоруду за фізичною та юридичною особами

У Києві скасовано реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж берегової лінії парку "Наталка" та Оболонської набережної. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Раніше у засобах масової інформації широкого розголосу набула ситуація щодо реєстрації майнових прав та права власності на низку гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку "Наталка", на півострові "Собаче гирло", на острові "Оболонський" та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, за фізичною та юридичною особами.

Реагуючи на порушення, прокуратура у 2022 році пред’явила до суду 7 позовів. Серед них про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування за фізичною та юридичною особами незаконних реєстрацій права власності та майнових прав на гідроспоруду площею понад 4 тис кв м, вартістю 120 млн грн, що розташована вздовж парку "Наталка" та Оболонської набережної у Києві.

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконного рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії парку "Наталка" та Оболонської набережної за фізичною та юридичною особами.

Нагадуємо, що в Києві викрили двох адвокатів, які заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж Дніпра.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися