Маршруточники просять міську владу заборонити їм працювати. Інакше вони збанкрутують за тиждень

Асоціація перевізників Києва та області звертатиметься до КМДА з проханням офіційно заборонити роботу маршруток

– через карантинні обмеження робота водіїв стала збитковою та надто напруженою


Про це заявив голова організації Ігор Мойсеєнко, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Ми звертатимемося до київської міської влади, щоб нас зупинили офіційно. Тому що возити по 11 пасажирів – дуже збитково для нас. На нас також масово складають протоколи по 17 тисяч гривень штрафу. Водії не можуть виганяти пасажирів і постійно вступати з ними в конфлікт під час спроби зайти в салон. Водії самовільно починають повертатися в парки, щоб їх не штрафували

За словами  Ігоря Мойсеєнка, київські водії маршруток отримали вже близько 100 штрафів по 17 тисяч гривень. Також він стверджує, що сьогодні, 24 березня, у розпалі конфліктів пасажири розбили скло двох маршрутних автобусів.

Він також повідомив, що вже цієї суботи (27 березня) приблизно 30-40% київських маршруток піднімуть вартість проїзду.  Але і в цьому разі робота з 11 пасажирами в салоні для маршрутних перевізників не покриє навіть витрат на пальне.

"Якщо ми просто стоїмо, ми зазнаємо збитків. Якщо ми працюємо, ці збитки ще більші", – пояснює голова Асоціації перевізників.

 Більшість перевізників просто збанкрутує за тиждень роботи за чинними правилами "червоних" зон

Тим часом міський голова Віталій Кличко назвав причиною натовпів "безвідповідальність тих людей, які не дотримуються рекомендацій". Він погрожує, що громадський транспорт у Києві буде зупинено, "якщо ситуація не поліпшиться".

Зранку "Коментарі" писали, що на скільки в Києві подорожчає проїзд в маршрутках. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися