У Київській області відкрили нове модульне містечко (ФОТО)

Містечко розраховане на проживання 144 людей

В Ірпені Київської області відкрили нове модульне містечко для тих, хто втратив своє житло. Про це повідомляє голова Київської ОДА Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

Стало відомо, що в новому модульному містечку відкрили 12 будиночків по 3 квартири в кожному. В одній такій квартирі можуть проживати 4 людини. Усі роботи виконані українською стороною, а партнери з Фінляндії надали безпосередньо будиночки. 

Площа кожної квартири – 27-28 квадратних метрів. У кожній оселі є передпокій, ванна кімната, кухня з електроплитою, меблями та посудом, дві житлові кімнати з меблями та кондиціонером.

На випадок вимкнення електроенергії містечко має альтернативні потужні джерела – 2 генератори по 100 кВт кожний. Також є водо- та енергопостачання.

Усі зручності також в пішій доступності – маршрутки до Києва, школа, парк.

Загалом містечко розраховане на 144 людини. Наразі туди переїде 141 людина, з яких 42 – діти. Зокрема, багатодітні родини, сім’ї загиблих, люди з інвалідністю, соціальні працівники, родини військових. Усі вони – мешканці Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Нагадуємо, що в місті Українка стартувало відновлення багатоповерхового будинку, який був пошкоджений внаслідок повітряної атаки. Через падіння уламків російської ракети там були зруйновані дві квартири.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися