У центрі Києва під виглядом реставрації знищують історичний будинок (Фото)

У центральній частині української столиці під виглядом реставрації знищують черговий історичний будинок

У центральній частині української столиці під виглядом реставрації знищують черговий історичний будинок — йдеться про 130-річний флігель на вулиці Рейтарській, який зносить будівельна компанія. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий активіст Дмитро Перов.

За його словами, дії забудовника є незаконними і є навіть кримінальне провадження. Згідно з інформацією КМДА, як основна будівля №37, так і дворова 37А є пам'ятками історії місцевого значення і жодного проекту знесення Департаменту охорони культурної спадщини КМДА не погоджував.

Руйнування 130-флігеля триває, а фасадну будівлю вже позбавили внутрішніх вікон і готують до демонтажу, заявив Перов.

Нагадаємо, що у центральній частині української столиці забудовник почав розбирати історичні будівлі на Володимирському узвозі заради будівництва готельного комплексу. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий громадський активіст Дмитро Перов.

За його словами, забудовник уже почав знімати дах занедбаних споруд першого у Києві акціонерного товариства з виготовлення штучних мінеральних вод. Йдеться про споруди на Володимирському узвозі, 4 та 6.

"Ділянка під забудову - це будівлі першої черги централізованого водопроводу Києва, збудовані ще 1871-72 рр. Цілком унікальним є двоповерховий дерев'яний житловий будинок - це одна з небагатьох уцілілих дерев'яних будівель Центрального історичного ареалу Києва. Зараз на ньому поступово почав зникати дах, недвозначний. на наміри забудовника", – написав активіст.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися