У Київській області будують нове модульне містечко (ФОТО)

Нове модульне містечко з’явиться у Ворзелі

У Ворзелі в Київській області почали будувати модульне містечко для внутрішніх переселенців. Про це повідомляє Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

Стало відомо, що нове модульне містечко з’явиться по вулиці Кленовій, поруч із Курортним проспектом — у рамках проєкту RE:Ukraine Housing, який впроваджує українська компанія Balbek Bureau.

"Проєкт некомерційний та дослідницький. Завдяки партнерам та спонсорам ми зібрали 1/4 суми, необхідної для реалізації та запуску всього комплексу, що дає нам впевненість стартувати", — розповів Слава Балбек, засновник Balbek Bureau. 

На місці уже почали прокладати комунікації. Окрім житла, яке забезпечує всі базові потреби мешканців, на території містечка планують простір дозвілля, центр взаємодії ВПО та місцевої громади. Облаштують тут і конференц-залу, спортивно-реабілітаційну зону з кабінетами реабілітолога, психолога, масажиста, дитячий майданчик.

"Після 18 місяців експлуатації все, що буде зведено на цій ділянці, перейде у загальне користування Бучанської громади", — додає засновник компанії. 

Нагадуємо, що в Ірпені Київської області відкрили нове модульне містечко для тих, хто втратив своє житло. Стало відомо, що в новому модульному містечку відкрили 12 будиночків по 3 квартири в кожному. В одній такій квартирі можуть проживати 4 людини. Усі роботи виконані українською стороною, а партнери з Фінляндії надали безпосередньо будиночки. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися