Водопілля в Києві: що відомо про підтоплення столиці

У столиці зменшився рівень водопілля

У Києві в порівнянні з попереднім днем зменшився рівень водопілля. Про це повідомляє Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації, передають "Коментарі".

Станом на 10:00 16 травня рівень води в річці Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 261 см за Балтійською системою висот. Температура води складає +16°C.

У порівнянні з попереднім днем, рівень водопілля зменшився на 1 см. Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано.

Але досі небезпека гідрологічних явищ не знята - залишається І рівень (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 15 см. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Нагадуємо, що в Київській області прокуратура вимагає повернути державі землі прибережної захисної смуги річки Десна вартістю понад 222 млн грн. Установлено, що розпорядженням Броварської райдержадміністрації у приватну власність п’ятьох громадян безоплатно відведено земельні ділянки загальною площею майже 10 га для ведення особистого селянського господарства.

Проте, вказані дії відбулися з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки землі належать до водного фонду і знаходяться на прибережній захисній смузі річки Десна.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1708


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися