У Київській області розпочали підготовку до нового опалювального сезону

Заплановано проведення необхідного комплексу робіт з підготовки до осінньо-зимового періоду

У Київській області розпочали підготовку до нового опалювального сезону. Про це повідомляє голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

Стало відомо, що голова Київської ОДА підписав розпорядження щодо проведення необхідного комплексу робіт з підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/2024 року.

Зокрема, йдеться про підготовку 7,2 тисяч житлових будинків, 587 шкіл, 434 дитсадків, 1037 медзакладів, 1,4 тисяч котелень, 0,8 тисяч км теплових мереж. Там, де є потреба, будуть відремонтовані водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, очисні споруди, артсвердловини.

"Минулий опалювальний сезон був найскладнішим як для всієї України, так і для Київщини. В умовах військової агресії росіян, що триває, та нових можливих ракетних атак маємо зробити все, щоб люди не залишилися без тепла та води. Маємо бути готові до будь-яких викликів. Вже визначили план заходів, який дозволить забезпечити стабільність опалювального сезону та належне функціонування об'єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурного призначення", - розповів Руслан Кравченко.

Органи місцевого самоврядування вже розробляють графіки виконання всіх підготовчих робіт. Йдеться про визначення щомісячного обсягу робіт, необхідного фінансування та конкретних виконавців.

Для належного контролю за ходом підготовки на обласному та місцевому рівнях будуть утворені територіальні штаби. Двічі на місяць Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської облдержадміністрації буде моніторити стан підготовки.

Нагадуємо, що в Бучі в Київській області відключать воду по деяких вулицях через плановий ремонт водопроводу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися