В одному з парків у Києві виявили рідкісні квіти (ФОТО)

Що відомо про обстеження певних ділянок Київського лісництва

У Голосіївському парку у Києві  виявили значну кількість конвалій та інших рідкісних рослин. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного природного парку "Голосіївський".

Працівники Голосіївського парку спільно із представниками Київського лісництва КП "Святошинське ЛПГ" провели обстеження певних ділянок зеленої зони на предмет наявності видів рослин і тварин занесених до Червоної книги України. Це зробили для врахування їх під час проведення вибірково-санітарної рубки.

"Під час обстеження виявлено велику кількість сухостійних дерев вздовж пішохідних доріг, що несуть  загрозу для життя відвідувачів лісу. В той же час, неабияку увагу привернули килими чарівної конвалії травневої, яка вже починає квітувати у лісі і манить відвідувачів своїми надзвичайно духмяними вишуканими сніжно-білими квітами", — йдеться в повідомленні НПП "Голосіївський".

Конвалії часто збирають на букети і люди не усвідомлюють шкоди, якої завдають  природі, зазначили у Голосіївському парку. Підвищений інтерес до конвалії призводить до скорочення її поширення. Щоб зберегти цю рослину, в багатьох областях України вона охороняється і у Києві відноситься до списку регіонально-рідкісних рослин.

"Доповнює квіткову гамму на пагорбах та відкритих полянах фіалка польова, яка заворожує своїми різнокольоровими квіточками. Починає квітувати у сосново-дубових лісах Київського лісництва серед чагарників, на узбіччях доріг та узліссях суниця лісова — лікарська рослина, яка з давніх-давен активно використовується  в народній медицині", — розповіли в Голосіївському парку.

Окрім того, тут можна побачити прекрасні екземпляри підросту дуба звичайного. Наявність в столичних лісах відновлення дуба є показником збереження природних деревостанів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися