У Києві за відвідування лісів штрафуватимуть на тисячі гривень: деталі

В українській столиці за відвідування лісів можуть штрафувати на тисячі гривень

В українській столиці за відвідування лісів можуть штрафувати на тисячі гривень – у місті продовжується заборона на відвідування лісових зон. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, за відповідними інформаційними відмітками про заборону працівники лісопаркових господарств будуть встановлені на в'їздах на територію лісів. Порушники нестимуть адміністративну відповідальність, а штраф може сягати кількох тисяч гривень.

Частина лісових територій була зоною бойових дій, там ще залишаються вибухонебезпечні матеріали. Понад 30 тисяч гектарів лісу, за які відповідають міські служби. Наразі там ведуться роботи з розмінування. Жителів міста просять максимально серйозно поставитися до цієї заборони, адже йдеться про збереження життя та безпеки.

Нагадаємо, що в Ірпені на території Київської області з'явиться новий ландшафтний заказник місцевого значення "Річка-Герой Ірпінь". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним.

За його словами, із задання заказника виключить можливість будівництва на території охоронної зони (50 метрів від річки). Також охоронятиметься екологічний стан річки.

Поки що план заказника не погоджений через питання відновлення транспортної інфраструктури міста. Він зазначив, що , наприклад, не враховано відновлення мосту в селі Романівка та інших мостів через річку.

Реалізацію проекту буде обговорено під час приїзду представників американської архітектурної компанії Genser. Компанія вже півроку допомагає з відновленням Ірпеня, зокрема розробляє план міста, де одним із головних пунктів є річка Ірпінь.

Читайте также