У парках Києва буде небезпечно гуляти: де саме та чому

Про що треба знати киянам та мешканцям столиці

У Києві на наступному тижні анонсували обробку парків хімікатами. Про це попередили киян та гостей столиці у Дніпровській районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, в парках Дніпровського району Києва у понеділок, 22 травня, проведуть акарицидну обробку проти кліщів.

"Акарицидна обробка парків здійснюється з метою мінімізації випадків укусів кліщами відвідувачів парків та запобігання можливості виникнення й розповсюдження вірусного кліщового енцефаліту та хвороби Лайма", — зазначили у Дніпровській райдержадміністрації.

Обробляти парки в районі будуть з шостої по восьму ранку за такими локаціями:

·       на житловому масиві "Райдужний".

·       за будинком культури ДВРЗ;

·       "Перемога".

Під час розпилення хімікатів від відвідування парків закликали тимчасово відмовитись. Знищення кліщів на відкритому просторі, що проводять за допомогою застосування таких заходів, відбувається методом розпилення хімікатів, що покривають всю прилеглу територію.

Нагадаємо, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися