У Київській області показали роботу новітньої системи відеонагляду

Поліція Київської області продемонструвала роботу інтегрованих камер

Поліція Київської області продемонструвала роботу новітньої системи відеоспостереження з розпізнаванням облич. Про це повідомляє поліція Київської області, передають "Коментарі".

"Безпечна Київщина" - це інформаційний простір системи безпеки для українських громад, де ведеться відеофіксація транспортного і пішохідного трафіку.

Сьогодні, 23 травня, у ситуаційному центрі обласної поліції відбулася презентація роботи системи, а також перших результатів та розкритих кримінальних проваджень. 

У заході взяли участь начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, його перший заступник Дмитро Назаренко та начальник управління кримінального аналізу Дмитро Литвин. 

Інтегровані камери з функцією розпізнавання облич значно покращили можливості пошуку, виявлення та ідентифікації певних категорій осіб. Крім того, тепер злочини можна розкривати та попереджати більш ефективно та оперативно.

Лише за останній місяць інформація, отримана з цих камер, сприяла розкриттю низки тяжких та особливо тяжких злочинів у Київській області, встановленню місцезнаходження безвісти зниклих осіб, у тому числі неповнолітніх. 

Під час заходу співробітники управління кримінального аналізу продемонстрували функцію ідентифікації на реальних особах та поділилися історіями громадян, яким допомогли правоохоронці за допомогою цих камер. 

Нагадуємо, що поліцейські слідчо-оперативної групи в Києві врятували життя перехожому.

Читайте также