Проїзд маршрутками Києва кардинально змінився: що потрібно знати

В українській столиці кардинально змінився проїзд у маршрутних таксі

В українській столиці кардинально змінився проїзд у маршрутних таксі — один з перевізників має валідатори для електронної оплати разової поїздки. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на порталі AllTransUA.

Відомо, що маршрут №444 курсує від станції метро "Виставковий центр" до вулиці Метрологічної - валідатори там почали працювати з 23 травня.

Рух транспорту забезпечує перевізник ТОВ "Союз-Авто". Списання коштів тепер відбуватиметься з гаманця транспортної картки, як і у міській електричці. Це вже третій перевізник, який використовує в оплаті електронні квитки від програми "Київ Цифрової".

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять систему оплати проїзду у маршрутних таксі – йдеться про початок тестування електронного квитка. Про це стало відомо із коментаря Київської міської державної адміністрації, який там дали журналістам видання Вечірній Київ.

За словами чиновників, найближчим часом розпочнеться технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Розробляється механізм підключення маршрутних таксі до єдиної автоматизованої системи оплати проїзду. Це тривалий процес, адже він потребує тісної та постійної взаємодії міста з майже двома десятками приватних компаній, які займаються пасажирськими перевезеннями автобусами у режимі маршрутного таксі.

Найближчим часом планується розпочати технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Йдеться лише про технічну складову інтеграції маршрутних таксі у загальну систему.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися