З Києва до Запоріжжя відновили курсування швидкісних поїздів

З Києва до Запоріжжя відновили курсування поїзду Інтерсіті

Вперше з початку повномасштабної війни швидкісний поїзд Інтерсіті+ сполученням Київ — Дніпро — Запоріжжя відновить курсування. Про це пасажирам розповіли в компанії "Укрзалізниця", передають "Коментарі".

За даними перевізника, швидкісний поїзд відновить курсування з Києва через Дніпро до Запоріжжя з наступного місяця.

"Вже з 10 червня комфортний Hyundai Rotem щодня відправлятиметься з Києва о 06:35, прибуватиме до Дніпра о 12:57 і до Запоріжжя о 14:25. Зворотно з Запоріжжя відправка о 14:45, Дніпро 16:04, Київ 22:15", — йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

Окрім того, перевізник з 10 червня запровадив новий графік руху поїздів із Києва цього літа. Так, поїзд №148/147 Київ-Одеса курсуватиме через Черкаси. Ще два поїзди змінять свої маршрути:

·       №13/14 Київ — Солотвино курсуватиме через Вінницю та Хмельницький замість станцій Шепетівка та Здолбунів-Південь;

·       №234/233 Київ — Покровськ — Львів курсуватиме через Павлоград.

Чотирьом поїздам продовжили маршрути:

·       №43/44 “Стефанія Експрес” Івано-Франківськ — Київ — Івано-Франківськ прямуватиме до Черкас;

·       №105/106 Одеса — Київ — Одеса прямуватиме до та зі станції Суми;

·       №63/64 Харків — Київ — Харків зможе курсувати до Львова.

Крім того, буде зменшено час на шляху прямування для понад 35 поїздів. Серед них — №29/30 Київ — Ужгород, №749/750 Київ — Чоп, Ужгород, №779/780 Київ — Суми, №790/789-792/ 791 Київ — Кропивницький/Кременчук та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро, який підтримало комунальне підприємство "Київський метрополітен". Метою законопроекту є запобігання та припинення порушень правил проїзду в метро та гарантування пасажирам права на одержання безпечних та якісних транспортних послуг. Законопроектом передбачені штрафи за вчинення протиправних дій у метрополітені. Окрім того, у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. 

Читайте також, що на низці доріг Києва через ремонтні роботи надовго обмежили проїзд транспорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися