У Київській області збільшилася кількість блокпостів: причина від ЗСУ

У Сухопутних військах Збройних Сил України пояснили різке збільшення блокпостів та пересування техніки на території Київської області в останні дні

У Сухопутних військах Збройних Сил України пояснили різке збільшення блокпостів та пересування техніки на території Київської області в останні дні. Про це стало відомо з коментаря, який дав речник СВ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

За його словами, військові проводять додаткові навчання 23-25 травня, в рамках яких відбувається рух техніки із залученням особового складу. На півночі Київської області можна було чути вибухи, стрілянину – це відпрацьовувалися практичні дії. Також розгорталися додаткові блокпости та здійснювалися різні протидиверсійні заходи.

Він наголосив, що метою таких навчань є підтвердження рівня навчання українських підрозділів, їхньої злагодженості при реагуванні на зміну поточної ситуації та організація взаємодії між усіма складовими силами оборони.

Нагадаємо, що російські окупанти атакували українську столицю дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч на 25 травня — удар був масованим у кілька хвиль. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, це була вже дванадцята атака росіян на Київ з початку травня - противник продовжує напади інтервалами, запускаючи дрони в кілька хвиль, щоб виснажити протиповітряну оборону.

Він зазначив, що всі цілі ворога були виявлені та знищені силами ППО, ударів по столиці не допущено.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися