Підтоплення Києва: рівень води у Дніпрі різко змінився

Оприлюднена оперативна інформація щодо паводку у столиці

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу після зростання різко знизився. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 26 травня, становить 9226 сантиметрів. Температура води зросла до 20 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля знизився на 17 сантиметрів.

"Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення", — розповів Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що попередні прогнози не передбачають суттєвого збільшення рівня води в Дніпрі в межах Києва.

Нагадаємо, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1827


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися