З Риму до Ворзеля повернуть скульптуру Богородиці (ФОТО)

Скульптура була пошкоджена снарядом російських окупантів та пройшла реставрацію

До Ворзеля повернуть реставровану скульптуру Богородиці, яка постраждала під час окупації Київської області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Римо-Католицької церкви в Україні.

На початку повномасштабної війни духовенство й вихованці з Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця Ісуса, що у Ворзелі, мусили евакуюватися до Кам’янець-Подільської дієцезії. Після звільнення Київщини від окупантів, коли їм вдалося повернутися, у Ворзелі виявили, що осколком від снаряду російських військ пошкоджено фігуру Фатімської Богородиці.

Завдяки допомозі отця Вальтера Інсеро, настоятеля римського костелу митців, пошкоджену фігуру перевезли до Риму ректор семінарії отець Руслан Михалків. Відновлення фігури Богородиці провело подружжя реставраторів та парафіян цього храму – Лука та Валентина Пантоне.

"Пошкоджена фігура Матері Божої Фатімської довгий час була в Римі, де перебувала в каплиці однієї з римських парафій. Далі вона була на реставрації. Зараз вона відновлена максимально, з тих частин, які були знайдені в семінарії", — розповів ректор Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця у Ворзелі отець Руслан Михалків.

За його словами, реставратор показував, що осколок прилетів прямо в шию, але у нього не було достатньої сили, щоб роздробити фігуру повністю.

"Ідея реставрації була така: відновлюючи фігуру, залишити знаки того, що вона була пошкоджена. У нас цей вийшло, на мою думку, дуже добре", – зазначив отець-ректор.

Тепер відновлена фігура Фатімської Богородиці повернеться з Риму до Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі.

Читайте також, що у Києві створили інсталяцію, присвячену загиблому українському військовому з позивним "Да Вінчі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися