Генштаб розповів, скільки ракет і дронів Росія запустила на Київ 2 червня

У Генеральному штабі Збройних Сил України розповіли про те, скільки крилатих ракет та дронів-камікадзе російські окупанти запустили на українську столицю під час атаки у ніч проти 2 червня

У Генеральному штабі Збройних Сил України розповіли, скільки крилатих ракет і дронів-камікадзе російські окупанти запустили на українську столицю під час атаки в ніч на 2 червня. Про це стало відомо з офіційного зведення, яке було опубліковано прес-службою Генштабу.

За словами військових, росіяни запустили 15 крилатих ракет, тип яких ще з'ясовується і 18 дронов-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва. Бійці протиповітряної оборони збили всі цілі ворога.

Нагадаємо, що 1 червня у Києві люди не змогли потрапити в укриття і внаслідок падіння уламків ракет на територію дитячої поліклініки троє киян загинули, ще одинадцять поранені. У мерії столиці, поліції та МВС України відреагували на ситуацію, передають "Коментарі".

У Деснянському районі Києва під час повітряної тривоги люди не змогли потрапити до укриття – захисна споруда поблизу дитячої поліклініки була закрита. Чоловік загиблої жінки Ярослав розповів журналістам, що його дружина загинула на вулиці, коли з дитиною йшла до укриття. Уламки збитої ракети впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили, та й усе. Люди стукали, дуже довго стукали, і в той момент прилетіло. Були жінки, діти. Ніхто не відкрив. У мене дружина, дитина. З дитиною все добре , а дружина загинула", – розповів Ярослав.

Разом із дружиною Ярослава під час спроби дістатися до укриття загинули ще одна жінка та дев'ятирічна дитина, ще одинадцять осіб отримали поранення, серед яких одна дитина.

Читайте также