У центрі Києва відкрили важливу історичну пам'ятку: деталі (Фото)

У центральній частині української столиці на Михайлівській площі відкрили важливу історичну пам'ятку, яка була закрита після початку великої війни Росії проти України

У центральній частині української столиці на Михайлівській площі відкрили важливу історичну пам'ятку, яка була закрита після початку великої війни Росії проти України. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував журналіст The Globe and Mail Марк Маккінон у Twitter.

За його словами, на Михайлівській площі було відкрито пам'ятник княгині Ользі, яку закривали мішками з піском від ракетних атак. Він вважає, що відкриття монумента у центрі Києва показує впевненість у тому, що сили ППО не допустять попадань до столиці.

Ознака впевненості Києва у своїй протиповітряній обороні: статуї на центральній Михайлівській площі міста, засипані з початку війни мішками з піском, щоби захистити від пошкоджень, відкривають сьогодні. Однак потім він додав: "Незрозуміло, чи це нова політика, чи просто час виконати технічне обслуговування та прибирання статуй".

Нагадаємо, що у Дарницькому районі української столиці провулок Суворова перейменовано на честь української дисидентки Ніни Строкатої – це мікрорайон Бортничі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

За словами чиновників, провулок Суворова було названо на честь російського полководця А. Суворова. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву для цього провулку.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 7 557 голосів, набрала пропозиція Ніни Строкатої на честь українського мікробіолога та імунолога, дисидентки, співзасновниці Української Гельсінської групи та однієї з провідних правозахисниць Одеси за радянських часів Ніни Строкатої (1926-19). За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування провулка Суворова на честь Ніни Строкатої.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися