Каховка. У Держагентстві розповіли, чи може РФ зруйнувати Київську ГЕС

Начальник басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа розповів, чи можуть росіяни зруйнувати Київську гідроелектростанцію, як це було з Каховською ГЕС

Начальник басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа розповів, чи можуть росіяни зруйнувати Київську гідроелектростанцію, як це було з Каховською ГЕС. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам видання Главком.

За його словами, безпеці Київської ГЕС нічого не загрожує, а на Каховському водосховищі окупанти закладали вибухівку.

"А як такий вибуховий пристрій вони закладуть у Київську ГЕС - навіщо тоді охорона, військові і так далі? Адже це не мішок, який можна на човні доставити", - сказав Урупа.

Він зазначив, що Київська ГЕС, як і будь-яка ГЕС та гребля, збудовані з таким запасом, що зруйнувати їх неможливо.

"І ракети такої ще не придумали, навіть якщо це буде пряме влучення Кинджала. Тож кияни можуть спати спокійно", – наголосив чиновник.

Нагадаємо, що на Київщині заявили про готовність приймати жителів Херсонської області, які були змушені виїхати через затоплення території. Про це повідомили у Київській ОВА. Для компактного розміщення людей, зокрема маломобільних груп населення, підготували понад 3000 місць.

Людям будуть видавати спальники, термоковдри, постільну білизну, розкладачки, посуд та інші необхідні речі. Міжнародні партнери погодилися допомогти з постачанням продуктових наборів постраждалим. Глава КОВА Руслан Кравченко зазначив, що президент України, уряд, регіони та органи місцевого самоврядування Київщини об'єднали зусилля, аби підтримати та допомогти всім постраждалим. Щодо розселення радять дзвонити за телефоном: 099-510-72-12.

Читайте также