На Київщині зроблять важливе перейменування: що потрібно знати

У Рокитнянській громаді на території Київської області зроблять важливе перейменування

У Рокитнянській громаді на території Київської області зроблять важливе перейменування — йдеться на зміну назви селища Первомайське, яке називатиметься Майським. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської обласної ради.

Таке рішення вже підтримала Постійна комісія КОР щодо розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою.

Серед питань, які були подані на розгляд депутатам – проект рішення Київської обласної ради щодо перейменування села Першотравневе Рокитнянського селищного територіального товариства Білоцерківського району Київської області – на село Майське.

Нагадаємо, що мешканці української столиці виступили проти перейменування вулиці Скоропадського у центрі міста на честь екс-мера Олександра Омельченка. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради та набрала необхідні для розгляду 6000 голосів.

За словами авторів, Омельченко під час свого перебування на посаді голови КМДА та міського голови завдав Києву шалених збитків — він і його команда розірвали на дві частини трамвайну мережу міста, що стало однією з причин транспортного колапсу, який кияни спостерігають і донині.

"Саме на той час було зароджено концепцію громадського транспорту, за якою наземним маршрутам КП "Київпастранс" відводилася другорядна роль після приватних перевізників. Не можна не згадати і про те, що саме з часів головування Олександра Олександровича тягнуться історії найскандальніших київських забудов: у Протасовому , на Осокорківських озерах, на перехресті вулиць Нижній Вал та Костянтинівська (Монстр на Подолі) тощо”, – йдеться у тексті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Luda

8 червня 2023, 15:36

Эти переименовальщики уже не знают ,где отмыть денежки и надо же успеть во время своей каденции,ну что тут говорить все безуглые,безмозглые и т.д.

Гео

7 червня 2023, 17:49

Омельченко за последние десятилетия самый лучший мер,которого по глупости киевлян сьела команда мошенников Черновецкого.А мост на Троещину он давно бы точно построил!

Татьяна

7 червня 2023, 17:41

В стране беда, гибнут люди и животные. Юг страны в преддверии экологической катастрофы. В этот тяжёлый период заниматься переименованиями, явно не от большого ума.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися