У Києві та області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Мешканців закликали бути обережними в поводженні з вогнем

У Києві та Київській області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

За даними метеорологів, протягом 9-10 червня у Києві та Київській області спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Мешканців столиці та регіону закликали бути обережними в поводженні з вогнем на відкритому повітрі та берегти екосистеми.

В умовах воєнного стану діє заборона відвідувати столичні ліси – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів. Частина лісових територій була зоною бойових дій і там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе ризики не лише для громадян, але й для рятувальників у разі пожежі.

Громадяни несуть адміністративну відповідальність за порушення, а тим більше за розведення багаття чи підпали на території лісів. Штраф може сягати кілька десятків тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва сталася масштабна пожежа на території Биківнянського лісу. Горіли два гектари трав'яного настилу в селищі Биківня, що поряд з Броварським проспектом. Рятувальники встановили, що горіла трава та чагарники.

Читайте також, що на Київщині знайшли бойову частину збитого безпілотника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися