Каховська ГЕС: мешканців Києва попередили про найнебезпечніший наслідок

Мешканців української столиці попередили про небезпечний наслідок підриву Каховської гідроелектростанції російськими окупантами

Мешканців української столиці попередили про небезпечний наслідок підриву Каховської гідроелектростанції російськими окупантами. Про це стало відомо із коментаря, який надала директор департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

За її словами, можливий спалах ботулізму через масове море риби внаслідок підриву Каховської ГЕС. Ботулізм - це гостре токсико-інфекційне захворювання, що виникає, коли ми вживаємо їжу, що нагромадила токсин. Найчастіше це риба.

"Не можна вживати мертву рибу або таку, яка виглядає несвіжою. І головне, що потрібно розуміти – не існує способу приготування, який може зробити його безпечним. Вживати таку рибу не можна жодним чином: ні в'ялену, ні смажену, ні копчену, ні варену, ні сушену", - сказала чиновниця.

Вона зазначила, що збудники ботулізму та інших інфекційних шлунково-кишкових захворювань можуть також містити ковбасу, шинку, м'ясні та рибні консерви.

"Такі продукти слід купувати тільки в офіційних центрах продажу, які дотримуються норм і термінів зберігання. Так що стихійних ринків – тверде немає. Та й у власному виробництві ковбас-консерв будьте вкрай уважні. Гриби, овочі можуть містити ботулінічні палички або суперечки, тому ретельно промивайте їх у кількох водах перед закруткою", - резюмувала Гінзбург.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


прохожий

12 червня 2023, 10:14

А что, єто касается именно жителей Киева? Больше в Украине ничего нету??? Опаснейшие последствия бівают от таких горе- "журналистов", как автор єтого бреда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися