Росія знову атакувала Київ ракетами: подробиці військових

Російські окупанти завдали чергового ракетного удару по українській столиці в ніч проти 13 червня

Російські окупанти завдали чергового ракетного удару по українській столиці в ніч проти 13 червня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КДВА Сергія Попка, противник запустив ракети типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря. Всі вони були виявлені та збиті протиповітряною обороною, жертв та руйнувань немає.

Нагадаємо, що спікер Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат пояснив, чому російські окупанти масовано атакували українську столицю у травні та продовжують нічні обстріли та нальоти дронами. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав в інтерв'ю Українській правді.

За його словами, ракетні обстріли Києва в принципі ніколи не зупинялися, оскільки в місті багато стратегічних об'єктів, що цікавлять ворога: і органи держвлади, і різні держінституції, і банківська система, і гідротехнічні споруди.

"Пропагандистська мета надзвичайно важлива. Вони не досягли бажаного ефекту на східному напрямку: Бахмут їм вдалося знищити, але не взяти. Вони зазнали фактично нищівних втрат у техніці та в живій силі. Наступальні дії закінчилися, вони перейшли до активних оборонних дій. Таким чином їм потрібно щось продемонструвати власному населенню. Їм потрібно, щоб у Києві щось горіло, щось палало. Особливо їх цікавить Patriot, який прийшов в Україну і показав свою ефективність. Їм потрібно показати перемогу російської зброї над американською", — заявив Ігнат .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися