Залужному пропонували підірвати мости через Дніпро у Києві: подробиці

Головнокомандувачу Збройних Сил України генералу Валерію Залужному пропонували підірвати мости через Дніпро в українській столиці на початку повномасштабного вторгнення Росії

Головнокомандувачу Збройних Сил України генералу Валерію Залужному пропонували підірвати мости через Дніпро в українській столиці на початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це стало відомо з матеріалу української служби ВВС про воєначальника.

У матеріалі сказано, що після 24 лютого багато урядовців почали думати про підрив мостів через Дніпро, щоб росіяни не могли потрапити в урядовий квартал на правому березі.

Один із високопоставлених членів Кабміну звернувся до тодішнього голови Служби безпеки України Івана Баканова, щоб він наказав підрозділам спеціального призначення підірвати мости. Баканов же зателефонував Залужному, проте той категорично відмовився знищувати переправи, оскільки вважав це зрадою військових та цивільних на лівому березі.

Нагадаємо, що заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відповів, чи зможуть російські окупанти знищити Київську гідроелектростанцію ракетними ударами. Про це стало відомо із його інтерв'ю, яке він дав в ефірі національного телемарафону.

З його слів, зруйнувати ракетами Київську ГЕС майже неможливо. Він зазначив, що військові зробили все можливе для захисту Київської гідроелектростанції ще минулого року.

Сьогодні через те, що від російського керівництва очікуються будь-які дії, на столичній ГЕС посилили патрулювання, а також цілодобово працюють наряди оперативного реагування. Крім того, у цьому напрямку зосередили сили ППО, тож, за словами Павлюка, вразити Київську ГЕС ракетами дуже важко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дима

14 червня 2023, 15:06

Дмитрий Гринниченко, статейка заказухой "тхне" Может напишите, кто сдал Херсон и юг Украины?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися