На Київщині ухвалили важливе рішення для захисту природи: що потрібно знати

У Макарівському районі на території Київської області ухвалили важливе рішення для захисту природи

У Макарівському районі на території Київської області ухвалили важливе рішення для захисту природи — Макарівська селищна рада погодила Київському еколого-культуному центру (КЕКЦ) заповідь кургану, що знаходиться на околиці Макарова. Про це повідомили у КЕКЦ.

За словами екологів, курганам по 2-3 тисячі років вони є надбанням українського народу, але жорстоко розоряються. На Київщині кургани, як і Змієві вали, на жаль, зараз заповідає лише КЕКЦ.

Своє повідомлення в екологи підкріпили документом, що підтверджує узгодження Макарівської селищної ради.

Нагадаємо, що в українській столиці на території ботанічного саду імені Гришка, ботсаду імені Фоміна та Сирецькому дендропарку почали цвісти тюльпанові дерева.

Це екзотичні тюльпанові дерева, що живуть до 500 років і виростають до 60 метрів заввишки. Так їх називають через форму квітки. Батьківщиною цих реліктів є Північна Америка та Китай. Американські та азіатські види дещо відрізняються.

У Києві побачити ці дерева можна у кількох локаціях: ботсад імені М. М. Гришка, ботсад імені О. В. Фоміна та Сирецькому дендропарку.

На Сирці ліріодендрон найстаріший, його посадили ще 1952 року. У ботсаду Гришка перший ліріодендрон висадили пізніше, 1957 року. У ботсаду Фоміна біля метро "Університет" дерево росте з 1971 року.

Читайте также