У Київській області стало небезпечно купатися: подробиці

Про що треба знати місцевим мешканцям

В Обухівському районі Київської області у річках Дніпро та Стугна виявили значну кількість кишкових паличок. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Української територіальної громади.

Про небезпеку купання попередила Обухівська районна філія Державної установи "Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України". У відомстві поінформували, що вода з річок Дніпро та Стугна в місті Українка не відповідає вимогам санітарних стандартів за бактеріологічними показниками. Зокрема, кількість лактозопозитивних кишкових паличок у дослідженій воді в рази перевищує норми. Так, ці показники при нормі 5000 у річці Дніпро становлять 24 тисячі, а у річці Стугна — 6200.

Тим часом для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Згідно з умовами оголошеного тендеру, для столичних пляжів закуплять 11,8 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. Аукціон призначили на 23 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через проведення ремонтних робіт на кілька місяців перекрили рух транспорту на Дегтярівському шляхопроводі. Проїзд на Дегтярівському мості закрили до 30 листопада. На споруді розпочали масштабну реконструкцію в рамках капітального ремонту естакади. 

Нагадаємо, що у Святошинському районі Києва обмежили рух автомобільного транспорту. Рух транспорту у столиці обмежили на вулиці Жмеренській. Ці обмеження ввели через проведення масштабних ремонтних робіт до 30 червня. 

Читайте також, де так коли у Київській області заплановано масштабні відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися