РФ двічі била ракетами по будівлі ГУР у Києві та хотіла вбити Буданова

Російські окупанти двічі били ракетами будівлі Головного управління розвідки Міністерства оборони України на Рибальському острові в Києві і намагалися вбити начальника ГУР Кирила Буданова

Російські окупанти двічі били ракетами будівлі Головного управління розвідки Міністерства оборони України на Рибальському острові в Києві і намагалися вбити начальника ГУР Кирила Буданова. Про це йдеться в матеріалі британського журналу The Economist про головного українського розвідника.

Журналісти пишуть, що удари завдавалися у березні 2022 року, а також у травні цього року – 29 травня противник намагався атакувати штаб-квартиру ГУР балістичними та крилатими ракетами, проте вони були збиті.

Після цього російська пропаганда почала поширювати інформацію про нібито поранення і навіть загибель Буданова, проте це виявилося фейком.

Нагадаємо, що заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відповів, чи зможуть російські окупанти знищити Київську гідроелектростанцію ракетними ударами. Про це стало відомо із його інтерв'ю, яке він дав в ефірі національного телемарафону.

З його слів, зруйнувати ракетами Київську ГЕС майже неможливо. Він зазначив, що військові зробили все можливе для захисту Київської гідроелектростанції ще минулого року.

Сьогодні через те, що від російського керівництва очікуються будь-які дії, на столичній ГЕС посилили патрулювання, а також цілодобово працюють наряди оперативного реагування. Крім того, у цьому напрямку зосередили сили ППО, тож, за словами Павлюка, вразити Київську ГЕС ракетами дуже важко.

Читайте также