У Голосіївському парку показали унікальну лісову природу Києва (ФОТО)

В столичному парку ростуть чарівні рослини, які потребують захисту

Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

"Голосіївський ліс – унікальний, неповторний куточок природи національного природного парку "Голосіївський". Як добре, що є можливість спостерігати як все змінюється і оживає. За весняними фарбами первоцвітів почали квітувати літні трави. Нині звертають на себе увагу дзвоники персиколисті" — йдеться у дописі к оприлюдненим фото.

В Голосіївському парку зазначили, що дзвоники персиколисті в групі дзвоників, які зростають тут є найбільш показними через свої великі дзвоникоподібні блакитні квіти, зібрані в розріджену китицю.

"Вздовж стежини, яка в’ється понад яром, на протязі майже сто метрів, ці чарівні квіти милують око та вітають кожного вдячного відвідувача. Неабияку цінність цій ділянці надає місцезростання невеличкої папороті – пухирника ламкого", — розповіли в Голосіївському парку.

У закладі додали, що саме ці види рослин нині стають найбільш рідкісними і потребують охорони не тільки в парку "Голосіївський", а і у Києві вцілому.

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. Аукціон з пошуку підрядника призначили на 23 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.

Читайте также