Київ потрапив до десятки найгірших міст для життя у світі: причина оцінки

Українська столиця потрапила до десятки міст світу з найгіршими умовами для життя

Українська столиця потрапила до десятки міст світу з найгіршими умовами для життя — місто зайняло 165 місце зі 173 у рейтингу найкомфортніших для життя міст світу. Сусідні місця зайняли Дуала, найбільше місто Камеруну, (164) та Хараре, столиця Зімбабве, (166). Про це стало відомо із рейтингу Global Liveability Index 2023, який розробляє Economist Intelligence Unit (EIU).

Минулого року Києва у списку не було через російське вторгнення в Україну. З 2021 року Київ втратив 5,9 пунктів у рейтингу через шкоду завданої стабільності, інфраструктурі та загальному комфорту життя російськими атаками.

Таким чином місто опинилося в десятці найгірших міст світу за придатністю для життя, поряд з Дуала (Камерун), Хараре (Зімбабве), Дака (Бангладеш) та Порт Морсбі (Папуа Нова Гвінея) та Дамаском (Сирія).

Звання найкомфортнішого міста вдруге поспіль отримав Відень (Австрія). Місто лідирує завдяки поєднанню стабільності, розвиненій інфраструктурі, якісній освіті та охороні здоров'я, а також великій кількості культурних заходів та розваг.

Міста Азіатсько-Тихоокеанського регіону досягли одних із найбільших успіхів у 2023 році — на них припадає вісім із десяти лідерів рейтингу завдяки зрушенню до нормального життя після пандемії. Наприклад, Веллінгтон (Нова Зеландія) піднявся на 35 позицій до 23 місця, Окленд (Нова Зеландія) - на 25, а Ханой (В'єтнам) піднявся на 20 позицій.

Тим часом продовжує покращуватись рівень життя на Близькому Сході. Європейські міста переважно увійшли до десятки тих, хто найбільше втратив позиції у рейтингу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Роман

23 червня 2023, 11:17

Від боксера з побитою головою і повного дилетанта у будь-якій адміністративній чи господарській діяльності іншого очікувати й не можна було. Місто брудне, дома не ремонтуються, власниками квартир йде повне переобладнання та добудова балконів як кому заманеться, вулиці та сквери заставлені страшними торговельними будками, ніякого благоустрою, а він під час війни займається показовим будівництвом деяких скверів, мостів у парках тощо. Про розвиток економіки, промислових об'єктів міста й говорити нічого.

віктор

23 червня 2023, 11:01

Дякуючи Вітальці, ми котимось у прірву; щільна забудова центру міста та знищення історичних будівель, розкрадання бюджету міста, що повиен йти на оздоровлення середовища та багато злочинів проти киян та міста

Веня

23 червня 2023, 10:57

и до войны был грязный обшарпанный и обрисованный городишко

Сергей

23 червня 2023, 10:53

Мер Киева занимается воровством бюджета и отмыванием денег. Миллиарды на метро все были выплачены и исчезли в неизвестном направлении. У Кличко все прекрасно. Каждые 2 года дорога от Троещины до Шулявки подвергается капитальным ремонтам. Это не нормально! Явно его интересы и в ремонте дорог, и в некачественных исполнителях. Поэтому пробки, загазованность, неудобство инфраструктуры, закрытие глаз на проивол Застройщиков, сторящие высотки без паркингов... Киев становится все хуже и хуже с каждым годом. Киевляне, нам нужен мер с мозгами. Давайте выбирать кого то, но только не Кличко!

Олександр

23 червня 2023, 10:45

Гарна оцінка діючій владі ))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися