Навколо озера у Києві почали благоустрій парку (ФОТО)

Як тривають роботи з облаштування зони відпочинку у столиці та коли їх планують завершити

В Оболонському районі Києва розпочали роботи із облаштування парку навколо озера. Про це розповіла громадська активістка Аннабелла Морина, передають "Коментарі".

"Починають не з верхньої доріжки, а зі схилів і підготовки під нижню доріжку. Бо якщо навпаки, потім не заїдеш вниз та можна занапастити технікою верхню доріжку", — зазначила Морина.

За її словами, минулого тижня маленький екскаватор планував схили, зокрема — поблизу першого пандусу мають підняти рівень.

"Ніяких дерев не чіпатимуть, очерет, який росте у воді теж. Але той, який росте в землі зліва від тропинки, буде прибрано. Нижня доріжка планується по екотехнології. Ніякого бетону", — розповіла громадська активістка.

Другий пандус почнуть облаштовувати цього тижня напроти зеленого садочку. 

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Іван

28 червня 2023, 08:56

Не закінчили на оз. Йорданське, почали новий благоустрій.

Світлана

27 червня 2023, 13:48

Віталій , невже парки не потрібні і під час війни? Невже ми будемо весь час воювати,не думаючи про майбутнє? Це дуже правильно ,що планують створити таке чудове місце відпочинку. Щоб наше місто стало ще краще і мальовничише.Люди зможуть добре відпочити і провести свій час .

Віталій

27 червня 2023, 07:42

Країна дебілів!Ви просите гроші у європейців,які виділяють їх нам,урізаючи соціальні програми своїх країн,щоб ми могли закуповувати зброю і все необхідне,для відбиття агресії,а ми будуємо парки?!ви серйозно?А може за ці гроші ліпше закупити зайві снаряди,щоб зберегти життя солдату на передовій,бо він того парку не побачить...моральні уроди всі,хто займається таким розподіленням коштів,і ті,хто це підтримує...ганьба!

КИЕВЛЯНИН

26 червня 2023, 10:03

УЖЕ НА ЭТОМ УКРАЛИ 2 МИЛЛИОНА ГРИВЕН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися