У Києві зробили важливу заяву про повірку лічильників: можуть бути штрафи

Мешканців української столиці закликали зберігати акти про зняття лічильників, щоби не отримати штрафи

Мешканців української столиці закликали зберігати акти про зняття лічильників, щоби не отримати штрафи. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий адвокат Роман Симутін на своєму каналі в Telegram.

За його словами, комунальні служби під час перевірки пристрою можуть виписати штраф за незаконне втручання в роботу лічильника.

Під час проведення планової повірки комунальники зазвичай тимчасово знімають прилад, проте можуть звинуватити споживача у втручання у його роботу.

Адвокат навів приклад справи, з якою йому довелося зіткнутися. Один із споживачів кілька років позивається до облгазу за виписаний штраф у розмірі 60 тисяч гривень. Як пояснив Сімутін, компанія у 2007 році сама змінювала лічильник 1997 року випуску, але у 2018-му помітила нібито незаконно замінену пломбу та звинуватила клієнта у несанкціонованому втручанні.

“Вони без пояснень зняли лічильник та склали акт про порушення, зазначивши, що пломба на лічильнику 1997 року виготовлення не відповідає пломбі заводу виробника, тому що вона датована 2007 роком. Не повідомивши власника, вони провели експертизу, під час якої встановили факт втручання, а також невідповідність пломби даті виготовлення лічильника”, – наголосив він.

Клієнт адвоката не зміг довести, що лічильник заміняв облгаз, оскільки втратив акт про виконані роботи. Симутін зазначив, що штраф у 60 тисяч – ще невеликий, переважно комунальники вимагають від 300 000 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Баба Яга

27 червня 2023, 17:30

Кому війна, а кому мать родна... Це ж класика...

Баба Яга

27 червня 2023, 17:28

Вже за...довбали своїми дибільними нововведеннями, вже не знають як гроші зідрать з простих людей ! Ви свої кармани потрусіть, скільки там грошенят осіло...

Саша

26 червня 2023, 22:03

А чего не миллион штрафа? Размер ограничен только фантазией рекети... ой, извините, газовщиков и прочих оных? А чё, разок оштрафовали и отдавай им пожизненно 20 процентов зарплаты. А можно и сразу! Плохо что-ли? Хорошо же придумано, раз - и миллион тебе на блюдечке с голубой каёмочкой!

Влад

26 червня 2023, 13:57

Люди виїхали за кордон біженці в країні війна а вони собрались лічильники провіряти голову краще свою провірте..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися