Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Коли до столиці та регіону після дощів повернеться спека

У Києві та Київській області на цьому тижні синоптики прогнозують різку зміну погоди. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області у вівторок, 27 червня, погода буде хмарною з проясненнями та без опадів. Вночі 27 червня, буде прохолодно: у столиці 12-14 градусів тепла, в регіоні — 11-16 градусів вище нуля. Повітря вдень прогріється до 22-24 градусів тепла, в регіоні — до 20-25 градусів з позначкою плюс. Однак будуть пориві вітру зі швидкістю 5-10 кілометрів на секунду.

"У Києві вівторок буде зайчиком — без опадів, сонячно і +23 градуси. Кому треба спека — прийде на початку липня. Тому поки що запасайтеся свіжим повітрям і не бурчіть на погоду, вона працює на свій закон і совість", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

У середу, 28 червня, істотних змін погода не зазнає. Буде мінлива хмарність з температурою повітря вночі 13-15 градусів тепла, вдень — 22-24 градуси з позначкою плюс. Однак, у Києві та Київській області вночі та вдень прогнозують короткочасні дощі. Аналогічна погода буде у столиці та в регіоні у четвер, 29 червня, та у п’ятницю, 30 червня. У перший день липня до Києва та області повернеться спека, без опадів.

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Tarnak186

26 червня 2023, 20:24

Наталья Некрасова - 2. Идите учите, чем первая космическая скорость отличчается от второй. А уж ветер, це ваабщче! Правильно, что перестали печатать газетьі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися