У Києві відмовилися робити наземний перехід біля метро "Університет": деталі

В українській столиці відмовилися облаштовувати наземний перехід біля станції київського метрополітену "Університет"

В українській столиці відмовилися облаштовувати наземний перехід біля станції київського метрополітену "Університет" між бульваром Тараса Шевченка та вулицею Пирогова. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на сторінці громадської ініціативи "Пасажири Києва".

За словами активістів, патрульна поліція пропонує модернізувати підземний пішохідний перехід, додавши пандуси та ліфти. Це має забезпечити комфортне пересування осіб з інвалідністю на цій ділянці.

Активісти стверджують, що патрульна поліція Києва такими рішеннями виявляє зневагу киянам і суб'єктивно та безпідставно блокує корисні та потрібні ініціативи. У грудні 2022 року документи про облаштування наземного регульованого переходу на метро Університет поліція втратила під час підготовки можливо штурму адмінбудівлі. Цією та іншою документацією обкладали віконні рами.

Нагадаємо, що у Печерському районі української столиці до кінця липня обмежили рух на бульварі імені Лесі Українки – причиною стало проведення робіт з поточного ремонту. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами комунальників, роботи виконують на ділянці від вул. Генерала Алмазова на вул. Басейною в обидва напрямки. Наразі триває підготовчий етап. Зокрема, шляховики вирівнюють бордюри, люки, ґрати лихосходів. Потім на асфальтове покриття завдають захисний шар. Це дозволить продовжити термін експлуатації та відстрочить проведення капітального ремонту. Загалом на цій частині бульвару облаштують захисне тонкошарове покриття площею майже 48 тис. кв. м.

Після покриття захисного шару покриття нанесуть розмітку за новою схемою організації дорожнього руху. На бульварі будуть смуги для руху громадського транспорту, якими зможуть їздити велосипедисти, а також велосипеди на ділянках, де їх можна виділити. Крім того, облаштують паркувальні місця. Ремонт планується завершити до кінця липня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


serko

27 червня 2023, 09:45

Абсолютно правильно! там якщо зробити наземний перехід буде колапс руху на три квартали навколо. А ліберасти-активісти -- ЗАДОВБАЛИ!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися