У Києві відкрили нову зону відпочинку на Трухановому острові (ФОТО)

Що цікавого та корисного зробили для спортсменів та відпочиваючих

У Києві відкрили стежку для активного відпочинку "Труханів трейл" і провели забіг за участю відомих представників бігової спільноти. Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, новий маршрут дає змогу відкрити Труханів острів по-новому з перевагами заміського активного відпочинку в самому центрі Києва. Облаштування маршруту для активного відпочинку на Трухановому острові створило більше можливостей для занять спортом на відкритому повітрі.

Маршрут "Труханів трейл" розрахований для бігу, скандинавської ходьби та їзди на гірському велосипеді. Стежка для активного відпочинку проходить через озера, дубові та соснові ліси, а також піщані пляжі. На маршруті "Труханів трейл" є кілька ефектних фотозон і зручних місць для відпочинку.

Вирушити на прогулянку трейлом можна з однієї із двох стартових точок – біля Пішохідного або Північного мосту. Протяжність "жовтого" маршруту – 11,4 кілометри, "синього" – 8,7 кілометрів. На маршруті "Труханів трейл" є громадські вбиральні, пункти медичної допомоги і муніципальної охорони на старті та фініші.

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися