У Києві зробили важливе перейменування: що потрібно знати мешканцям

У Дарницькому районі української столиці зробили важливе перейменування на мікрорайоні Бортничі

У Дарницькому районі української столиці зробили важливе перейменування на мікрорайоні Бортничі – йдеться про зміну назви вулиці Чкалова на честь Сергія Світославського. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

За словами чиновників, вулицю Чкалову було названо на честь російського радянського льотчика-випробувача Валерія Чкалова. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 1490 голосів, набрала пропозиція Сергія Светославського. Нова назва запропонована на честь українського художника-пейзажиста та карикатуриста.

Сергій Світлославський описав Київ, якого не торкнулася урбанізація – глухі вулички з приземкуватими будиночками, схили, що поросли деревами біля Кирилівської церкви, суєта місцевих ярмарків. Без творчої спадщини цього художника важко уявити пейзажний живопис України кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Нагадаємо, що в Ірпені на території Київської області зробили низку важливих перейменувань — йдеться про зміну назв 29 вулиць та провулків. Про це стало відомо із репортажу місцевого каналу ITV.

Відомо, що вулицю Пушкіна перейменували на Стуса, Тургенєвську – Драча, Гагаріна – вулицю Бажана. З карти Ірпеня нарешті стирають імена російських письменників, поетів, військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

29 червня 2023, 22:45

Скажем так, я не буду вступать в полемику, кто лучше, летчик или художник. Это и не так важно, в конце концов. Но что, неужели все остальные проблемы уже решены, война закончилась, все отстроено, экономика поднимается? А ведь на все эти нынче модные декоммунизации, деколонизации и прочие -зации , работу всех этих комиссий выделяются средства из бюджета. И я так догадываюсь, что не малые. А люди в это время на снарягу бойцам скидываются из последних копеек. Может, лучше направить эти средства на более насущные потребности, а улицы переименовывать (если уж так хочется) в более спокойное время? И впредь давать улицам нейтральные названия или вообще номера? И путаницы с адресами будет меньше и споров не будет, кто там был хороший, а кто плохой.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися