Зарплати у Києві: у КМДА розповіли, скільки заробляють комунальники

У Київській міській державній адміністрації розповіли, скільки заробляють працівники міських комунальних підприємств в українській столиці

У Київській міській державній адміністрації розповіли скільки заробляють співробітники міських комунальних підприємств в українській столиці. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

Повідомляється, що в перший період повномасштабної війни забрав багатьох чоловіків, які були електриками і техніками. І досі залишається потреба, наприклад, у водіях. Станом на 1 червня найбільшим попитом є працівники сфери торгівлі та послуг.

Потрібні також кухарі, продавці-консультанти, охоронці, економісти. Високий попит на робітників комплексного прибирання будинків, службових приміщень, двірників, швачок, водіїв трамваїв, фрезерувальників, токарів, медичних сестер та медбратів, електрогазозварників тощо.

Вчителі в загальноосвітніх школах отримують від 8,3 до 17,5 тис. грн., лікарі різних спеціалізацій – до 40 тис. грн., робітники комплексного прибирання – 7,6 тис. грн., медичні сестри – від 7 до 23,9 тис. грн. , водії трамваїв – 11,2 тис. грн.

"У нас є пропозиції, вакансії. Але ж ми не приватна структура. Наші виплати прив'язані до кваліфікаційних норм, постанов. У нас є зарплатна стеля. Можемо додавати преміями, надбавками. Чи багато це – 20 тис. грн для людини, яка працює з дитиною з інвалідністю? Наприклад, реабілітолог з графіком з 9 ранку до 18 вечора. Знаючи, які це психологічні навантаження, скажу небагато. До того ж, з огляду на витрати на життя в Києві. .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

30 червня 2023, 06:12

Круто- типу "лікар",якого ніколи не застанеш на місці,отримує майже 40 тисяч! Лікар,до якого на прийом хер потрапиш!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися