У Києві людям дають безкоштовні квартири: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло

В українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали у КМДА журналістам видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі.

Після 2014 року з'явилися ще дві категорії черговиків – учасники АТО/ООС, які також мають право на першочергове отримання житла, пільгове та учасники АТО/ООС, до того ж ВПО. Загалом держава взяла на себе зобов'язання компенсувати придбання житла для учасників АТО/ООС з інвалідністю І-ІІ груп та учасників АТО/ООС та одночасно ВПО з інвалідністю І-ІІ груп.

"Було прийнято постанову, що держава їм видає кошти, а вони за ці гроші купують квартири. Люди почали купувати. Де купувати? Там, де недорого. Що було на практиці? Дуже часто будинки не здавалися в експлуатацію", – розповіли у КМДА.

Зокрема, 2014 року близько 172 тис. людей приїхали з Донецька, Луганська та Криму до Києва. Тобто до тих черг, які були, додалася ще й черга з новими ВПО, яким взагалі нема де жити.

Київ прийняв міську цільову програму забезпечення житлом громадян, які потребують покращення житлових умов на 2022-2024 роки. Відповідно до неї ВПО надаються квартири. Але не у власність, а у використання.

"Місто купує людям квартири у забудовника з ремонтом та дає право проживання ВПО. Люди повинні платити лише за комунальні послуги на підставі договору", – сказано у заяві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

1 липня 2023, 07:24

А в село ВПО не хоче поїхати жити??? Купа пустих будинків в селах,земля пустуєто там не хочуть??? Можна подумати,що всі ВПОшні приїхали лише з великих міст і до села не звикли! Пожити на зйомних квартирах кілька років,попрацювати на роботі,а не жити на допомогу,це ВПО не вміють??? Я розумію,що горе,що розбитий будинок,але це привід для того,щоб сидіти в когось на шиї! Я приїхала в Київ 12 років назад,і ніхто і копійки не дав! Шукала роботу,знімала житло,платила за нього,дітей в школу оформляла. А ВПО що,особлива каста? Дай їм допомогу,та ще й житло безкоштовне? Не забагато?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися