Київрада звернулась до уряду та МОЗ, щоб кияни мали можливість лікуватись у відомчих лікарнях, - Кличко


Депутати Київради направили звернення до уряду та МОЗ щодо використання 12 відомчих лікарень для прийому хворих на ковід киян.

Рішення підтримали 102 депутати під час онлайн-засідання.

Звернення ініціював лідер "Удару", мер Києва Віталій Кличко.

"Ми винесли питання про звернення до уряду та МОЗ щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих у столиці, для лікування хворих на коронавірус киян. Бо я неодноразово пояснював урядовцям критичність цього питання. Але киян ігнорують і нехтують інтересами мешканців столиці. Я вважаю таку позицію Кабміну, МОЗ неприйнятною", – заявив Кличко.

Він наголосив на тому, що місто продовжує готувати додаткові ліжка. Зокрема, у протитуберкульозному диспансері– там ремонтують кисневу систему і набирають фахівців. Загалом місто самотужки підготувало і обладнало 6200 ліжкомісць, зазначив Кличко.

"Вже кілька днів Україна посідає перше місце в Європі та 7-е місце в світі за кількістю інфікованих на коронавірус. Тільки за минулу добу в Києві – майже 1900 інфікованих. В окремих комунальних закладах завантаженість вже понад 100 відсотків від потужності. Ситуація дуже складна", – підсумував Кличко.


 

 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися