Загальна мобілізація у Києві: у КМВА пояснили розпорядження військкоматів

У Київській міській військовій адміністрації пояснили розпорядження територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів) щодо мобілізації в українській столиці

У Київській міській військовій адміністрації пояснили розпорядження територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів) щодо мобілізації в українській столиці. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМВА видання ТСН.

У КМВА заявили, що у Конституції України, у статті 65 чітко зазначено: захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, повага до її державних символів є обов'язком громадян України.

"Підкреслюємо, не бажанням, а обов'язком, 24 лютого 2022 року Указом Президента оголошено загальну мобілізацію по всій території України. 2 травня 2023 року Указом Президента України термін дії військового стану та загальну мобілізацію продовжено на 90 діб. Тобто вона постійно триває", — сказано у коментарі.

У Київській військовій адміністрації додають, що мобілізаційна підготовка та мобілізація є складовими частин комплексу заходів, що здійснюються з метою забезпечення оборони держави.

"Тобто всі громадяни України (що підлягають заклику з мобілізації), які не мають оформленого відстрочення від мобілізації - обов'язково підлягають мобілізації. Процес мобілізації має підготовчі заходи, а саме - уточнення персональних даних, проходження військово-лікарської комісії тощо після проходження всіх" необхідних процедурних заходів громадянин отримує відстрочку, мобілізаційний розпорядження чи інший документ", - резюмували там.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися