Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Грозові дощі змінить спека, а потім знову дощитиме

У Києві та Київській області в останній день червня та на початок липня синоптики прогнозують різку зміну погоди. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області у п’ятницю, 30 червня, погода буде хмарною з проясненнями. Вночі 30 червня, буде прохолодно: у столиці 13-145 градусів тепла, в регіоні — 12-17 градусів вище нуля, місцями — невеликі дощі. Повітря вдень у Києві прогріється до 22-24 градусів тепла, в регіоні — до 20-25 градусів з позначкою плюс. В останній день червня у столиці та в регіоні будуть пориві вітру зі швидкістю 7-12 кілометрів на секунду, короткочасні дощі, місцями — грози.

"У Києві червень завершиться теплішою погодою, до +24 градусів. Проте день 30 червня буде вітряним, сьогоднішні дощі найближчої ночі та завтра вранці припиняться, вдень у п'ятницю також істотних опадів не очікується, а вже ввечері завтра знову подощить у столиці", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, з початком липня в Україну повернеться висока температура повітря.

"Відновиться спека, позначки термометрів підтягнуться до +25+31 градуса, лише в західних областях ще затримається свіжіша на кілька градусів погода", — розповіла експерт.

У суботу, 1 липня, синоптики опадів не прогнозують. У Києві та Київській області температура повітря вдень сягне 28 градусів тепла. Погода буде хмарною з проясненнями. Однак у неділю, 2 червня, мешканцям столиці та регіону знову знадобляться парасольки. Метеорологи прогнозують грозові дощі без зниження температури повітря.

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві анонсували унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися