У Києві почнуть заміряти рівень радіації: як дізнатися показники

У двох районах української столиці почнуть заміряти рівень радіації через спеціальні датчики

У двох районах української столиці почнуть заміряти рівень радіації через спеціальні датчики — нові прилади встановлять у Голосіївському та Святошинському районах на додачу до тих, що працюють в інших частинах міста. Про це стало відомо із коментаря, який дали у Київській міській державній адміністрації Вечірньому Києву.

За словами чиновників, зараз у столиці діють сім датчиків, які в режимі реального часу передають інформацію про рівень радіації у додатку "Київ Цифрової".

Датчики вимірювання рівня радіації розташовані на основі міських станцій референтних моніторингу якості повітря за адресами: вул. Турівська, 28 (Подільський район), вул. Щусєва, 20 (Шевченківський район), проспект Правди, 64-Г (Подільський район), просп. Берестейський, 97 (Святошинський район), Харківське шосе, 7/1 (Дніпровський район), вул. Вербицького, 26 (Дарницький район), вул. Китаївська, 22 (Голосіївський район).

Нагадаємо, що у Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Джерело-20".

За словами комунальників, абоненти, які не мають лічильника, платитимуть за полив присадибної ділянки 4167 грн. Відповідне рішення було ухвалено Виконавчим комітетом Калинівської селищної ради. Нарахування проводитимуться з розрахунку 5л води на 1 кв.м на день. У зв'язку з неможливістю провести обстеження кожної ділянки, розрахунок буде здійснено з урахуванням площі 6 сотень (600м2). А абоненти, які встановили кошти обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися