У Київській області безкоштовно роздаватимуть продукти: що потрібно знати

У Великій Димерці на території Київської області 30 червня можна буде безкоштовно отримати продукти

У Великій Димерці на території Київської області 30 червня можна буде безкоштовно отримати продукти — йдеться про видачу продовольчих наборів у рамках гуманітарної допомоги. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікував Вісник Великодимерської громади.

Відомо, що 30 червня 2023 р. з 13:00 – 15:00 у Великій Димерці надаватиметься гуманітарна допомога (продуктові набори) мешканцям Великодимерської громади, які мають статус особи з інвалідністю І-ІІ групи (зареєстровані у громаді) та батьки дітей з особливими потребами.

Допомогу можна отримати за адресою: вул. Промислова, 19 При собі обов'язково мати паспорт та посвідчення особи з інвалідністю.

Нагадаємо, що в українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі. Після 2014 року з'явилися ще дві категорії черговиків – учасники АТО/ООС, які також мають право на першочергове отримання житла, пільгове та учасники АТО/ООС, до того ж ВПО. Загалом держава взяла на себе зобов'язання компенсувати придбання житла для учасників АТО/ООС з інвалідністю І-ІІ груп та учасників АТО/ООС та одночасно ВПО з інвалідністю І-ІІ груп.

Зокрема, 2014 року близько 172 тис. людей приїхали з Донецька, Луганська та Криму до Києва. Тобто до тих черг, які були, додалася ще й черга з новими ВПО, яким взагалі нема де жити. Київ прийняв міську цільову програму забезпечення житлом громадян, які потребують покращення житлових умов на 2022-2024 роки. Відповідно до неї ВПО надаються квартири. Але не у власність, а у використання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися