У Києві змінять до невпізнання один із головних мостів (Фото)

В українській столиці змінять до невпізнання один із важливих мостів

В українській столиці змінять до невпізнання один із важливих мостів — йдеться про Дегтярівський шляхопровід неподалік станції київського метрополітену "Дорогожичі". Про це стало відомо із коментаря, який дали у комунальній корпорації "Київавтодор" виданню Вечірній Київ.

За словами комунальників, роботи з реконструкції продовжуватимуться з 13 червня до 30 листопада. На час робіт рух на розв'язці організували за принципом турбіни та проїзд забезпечують у всі напрямки. Також працюють тимчасові світлофори. У рамках реконструкції споруду повністю замінять.

Ширина шляхопроводу збільшиться з 28 до 40 метрів, і це дозволить облаштувати велодоріжки та комфортні тротуари для пішоходів. Довжина шляхопроводу становитиме 36 метрів замість 33 метрів.

На шляхопроводі буде встановлена посилена плита під трамвайною частиною. На споруді влаштують сучасну гідроізоляцію та асфальтове покриття у кілька шарів.

Залишилося демонтувати 4 балки. Крім того, почався розбір опор та підпірних стінок. Після демонтажу всіх балок розпочнеться будівництво нового шляхопроводу. По всій розв'язці облаштують велодоріжки та розширять тротуари.

Ширина пішохідної частини шляхопроводу становитиме 5,2 метра замість нинішніх 2 метрів. Це дозволить вмістити як комфортабельні тротуари для пішоходів, так і велодоріжки.

У Київавтодорі підтверджують, що відкрити рух новим шляхопроводом намагатимуться до кінця осені.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

30 червня 2023, 11:12

Знову дичина перемагає здоровий глузд. Ані по мосту ані під мостом масових переміщень пішоходів немає. Навіщо збільшувати тротуари???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися