На Київ та Київську область насувається гроза: прогноз погоди

Синоптики попередили про небезпечні погодні явища

У Києві та Київській області в останній день червня синоптики прогнозують грозові дощі. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області у п’ятницю, 30 червня, у другій половині дня різко зміниться. На столицю та регіон насуваються грозові дощі зі штормовим вітром. Через це у столиці та в регіоні оголосили перший рівень небезпеки. В останній день червня у Києві та Київській області будуть пориві вітру зі швидкістю 7-12 кілометрів на секунду.

У суботу, 1 липня, синоптики опадів не прогнозують. У Києві та Київській області температура повітря вдень сягне 28 градусів тепла. Погода буде хмарною з проясненнями. Однак у неділю, 2 червня, мешканцям столиці та регіону знову знадобляться парасольки. Метеорологи прогнозують грозові дощі без зниження температури повітря.

"У Києві 1 липня без опадів, 2 липня короткочасний дощ з грозою. Вдень вихідними +28 градусів", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві анонсували унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися