Київський зоопарк показав велетенських черепах в оновленому вольєрі (ФОТО)

Як виглядає та почувається найвідоміше в Україні сімейство

У Київському зоопарку велетенських шпорових черепах Дядю Сашу і Матільду перевели до літнього вольєру. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

В Київському зоопарку розповіли, що пара африканських черепах — Дядя Саша та Матільда — перейшли на літню "фазенду". Шпороносні черепахи – рослиноїдні. Вони харчуються травою, сіном, овочами та фруктами. Повідомляється, що 37-річний Дядя Саша вагою у 72 кілограми за день з’їдає до двох кілограмів кормів, а 41-річна Матільда вагою у 47 кілограмів — з’їдає до 1,5 кілограмів корму.

"До виходу черепах ми проростили у вольєрі цілий луг різнотрав’я, яке вони з задоволенням поїдають. У їхньому розпорядженні нова печера-сховок з інфрачервоними лампами для обігріву, та освіжаючий басейн", — розповіли у Київзоо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у пари велетенських черепах Дяді Саши і Матільди є чотири дитинчати: Круглик, Цяточка, Лола і Мартін. Дитинча африканських черепах цілком самостійні і живуть окремо від батьків. 

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві анонсували унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися